• groen1

  Op deze website heb ik alles gevonden over mijn rechten als vrijwilliger.

 • groen4

  Ik heb hartstikke leuk vrijwilligerswerk gevonden. Dankzij de hulp van de vrijwilligerscentrale.

 • groen2

  Wil jij net zo'n leuke maatschappelijke stage als wij? Hier vind je alle info!

 • groen33

  De cursus die ik laatst heb gevolgd heeft me echt geholpen bij mijn vrijwilligerswerk voor de sportclub.

Worldfestival Parade Brunssum

Van 14 t/m 20 juli 2016 komen circa 20 groepen met honderden dansers en muzikanten uit alle werelddelen, naar Brunssum. De Parade dateert uit 1953 en is uitgegroeid tot een groot, internationaal evenement.

Dimage1.jpege Parade draait voor het grootste deel op vrijwilligers en daar waar andere evenementen vaak hard moeten zoeken naar vrijwilligers, heeft de Parade zelfs mensen op een wachtlijst moeten plaatsen! Waarom is de Parade zo populair bij de inwoners van Brunssum?

Hierover sprak ik met Lilian Hendrix, voorzitter van de gastvrouwen. Volgens haar is dit mede omdat iedereen in Brunssum de Parade kent, je bent er praktisch mee opgegroeid. Het is een feest van verbroedering, iedereen danst en lacht met elkaar, iets dat zeker in deze tijd zeer prettig voelt. Tevens is het goed voor Brunssum; het centrum ziet er altijd piekfijn uit, er is gezelligheid en sfeer in de stad. Brunssum leeft en danst tijdens deze weken en ontmoet mensen uit veel verschillende culturen.

De Parade is onderverdeeld in verschillende werkgroepen, zoals gastvrouwen, pr & communicatie etc. Iedere werkgroep regelt zijn eigen vrijwilligers. De vrijwilliger meldt zich aan via de website en kan een voorkeursplek aangeven. De afdeling PR sluist dit dan door naar de betreffende werkgroep die de vrijwilliger uitnodigt voor een gesprek. Iedere werkgroep heeft een verschillend aantal vrijwilligers, afhankelijk van wat men zelf nodig acht.

Iedereen kan vrijwilliger worden, van jong tot oud. Ook de scouting en diverse verenigingen uit Brunssum doen mee en leveren mensen.