• groen1

  Op deze website heb ik alles gevonden over mijn rechten als vrijwilliger.

 • groen4

  Ik heb hartstikke leuk vrijwilligerswerk gevonden. Dankzij de hulp van de vrijwilligerscentrale.

 • groen2

  Wil jij net zo'n leuke maatschappelijke stage als wij? Hier vind je alle info!

 • groen33

  De cursus die ik laatst heb gevolgd heeft me echt geholpen bij mijn vrijwilligerswerk voor de sportclub.

WeHelpen.nl – hulp vinden en hulp aanbieden

 

logoWeHelpen.nl is een van de vele websites waar mensen die hulp zoeken of net willen aanbieden, elkaar kunnen vinden. De aangeboden en gevraagde hulp is gevarieerd. Het kan gaan om huishoudelijke klusjes, een ritje naar het ziekenhuis, hulp bij boodschappen doen, een hond uit laten of een muur verven. Ook blijkt er veel behoefte te zijn aan gezelschap. Vaak is de hulp ook wederkerig. Iemand die het niet leuk vindt om steeds maar weer voor zichzelf te koken zoekt iemand die dat ook niet leuk vindt en samen koken ze nu afwisselend voor elkaar.

Achter de website van WeHelpen zit een brede coöperatie waarvan o.a. zorgverzekeraars, gemeenten (ook Heerlen) en diverse zorg- en welzijnsorganisaties lid zijn. Hun inzet is om een zo groot mogelijk landelijk hulpnetwerk te ontwikkelen dat deugden als burenhulp, zorgzame samenleving en participatie wil stimuleren met moderne middelen.

De site is een succes. Ruim 33.000 hulpvragers- en bieders zijn landelijk geregistreerd. Een recent onderzoek laat zien dat de meeste mensen tevreden zijn over de gemaakte contacten.
Betrokken zorgverzekeraars vinden de site onder andere aantrekkelijk omdat er gericht geworven wordt voor ondersteuning van mantelzorgers en de mogelijkheid biedt om hulp van meerdere mensen te coördineren.

Organisaties die graag betrokken willen zijn, vinden hier meer informatie.

Meer filmpjes over WeHelpen.nl zijn hier te zien.