• groen1

  Op deze website heb ik alles gevonden over mijn rechten als vrijwilliger.

 • groen4

  Ik heb hartstikke leuk vrijwilligerswerk gevonden. Dankzij de hulp van de vrijwilligerscentrale.

 • groen2

  Wil jij net zo'n leuke maatschappelijke stage als wij? Hier vind je alle info!

 • groen33

  De cursus die ik laatst heb gevolgd heeft me echt geholpen bij mijn vrijwilligerswerk voor de sportclub.

Vrijwilligerswerk en uitkering

Een veel gehoorde vraag is: Mag ik vrijwilligerswerk doen als ik een uitkering van de Sociale Dienst of een andere uitkeringsinstantie heb? Deze vraag is niet zonder meer met ja of nee te beantwoorden. Zaken die hierbij een rol spelen zijn:

 • welke uitkering heeft u;
 • de regels van deze uitkeringsinstantie;
 • het soort vrijwilligerswerk dat u doet of wil doen.

Een uitkering van het UWV
Als u ziek bent of werkloos, krijgt u wellicht een uitkering van het UWV. Dit geldt ook mensen die al jong een langdurige ziekte of handicap kregen.  Het UWV legt precies uit wat de voorwaarden zijn voor het doen van vrijwilligerswerk met een uitkering.