• groen1

  Op deze website heb ik alles gevonden over mijn rechten als vrijwilliger.

 • groen4

  Ik heb hartstikke leuk vrijwilligerswerk gevonden. Dankzij de hulp van de vrijwilligerscentrale.

 • groen2

  Wil jij net zo'n leuke maatschappelijke stage als wij? Hier vind je alle info!

 • groen33

  De cursus die ik laatst heb gevolgd heeft me echt geholpen bij mijn vrijwilligerswerk voor de sportclub.

Toon Hermans Huis zoekt vrijwilligers

Voor gemotiveerde vrijwilligers is een plek binnen het team van het Toon Hermans Huis Parkstad aantrekkelijk en uitdagend.

Een belangrijke motivatie voor veel mensen om vrijwilligerswerk te doen is de behoefte om iets voor een ander te betekenen. Toon Hermans Huis Parkstad is een organisatie die uitstekend aan deze behoefte kan voldoen en voor de gemotiveerde vrijwilliger een aantrekkelijke vrijwilligerswerkgever is. We zijn een inloophuis voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Alles draait om onze gasten, om hun persoonlijk welbevinden. Hieraan willen wij graag bijdragen.

KANKER……
De kracht om door te gaan!
Kanker zet de wereld van mensen op zijn kop!

Soms willen zij er alles van weten, soms helemaal niets!
Kanker is een ziekte waar wij allemaal mee te maken hebben. U hebt kanker of iemand waar u om geeft heeft kanker of u hebt een dierbare verloren aan kanker.
In het woord kanker liggen zoveel emoties: angst, pijn, verdriet en boosheid. Maar ook onzekerheid, zorgen en twijfel. De medische wereld doet alle moeite kanker te bestrijden. Hierin staan vooral de medische behandeling en benadering centraal. Het doet de betrokkenen echter vooral ook goed als naast de medische facetten aandacht bestaat voor persoonlijk welbevinden, een luisterend oor, moeilijkheden en mogelijkheden. Die aandacht en steun biedt het Toon Hermans Huis Parkstad.

Wat doen we in het huis
Gasten kunnen er deelnemen aan yoga- en schilderlessen, zich laten verwennen door een schoonheidsspecialiste of bloemschikken. Zij kunnen deelnemen aan een kookworkshop. Zingen in ons Toon Koor kan ook. Toon Hermans Huis Parkstad biedt de gelegenheid om te praten met deelgenoten, er worden lezingen gegeven en voor nabestaanden zijn er bijeenkomsten over rouwverwerking.
In het Toon Hermans Huis Parkstad kan iedereen zichzelf zijn. Er wordt gelachen en gehuild, geluisterd en gezwegen. Kortom de gasten kunnen bij ons terecht met hun vragen, emoties, pijn, verdriet en twijfels. Zij vinden bij ons rust, betrokkenheid en een warm onthaal.
Iedereen is welkom in ons huis van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Wat doen we buiten het huis
Daarnaast gaan wij ook naar buiten zoals de wekelijkse bezoeken in het ziekenhuis, afdeling oncologie, maandelijks participeren we in de steunpunten mantelzorg in Parkstad, indien gewenst zijn we aanwezig in verschillende gezondheidscentra Parkstad en bezoeken we gasten thuis in overleg met de Thuiszorg. Onze taken buiten zijn goed vergelijkbaar met onze taken binnen. Buiten ben je daarnaast ook een ambassadeur voor het huis en worden buiten regelmatig de eerste contacten gelegd voor een relatie binnen het huis. Je vertegenwoordigd ons huis buiten ons huis. ……Het Toon Hermans Huis komt naar u toe……

Hoe ziet het team er nu uit
Momenteel staat een team van 30 gastvrouwen en gastheren (sommigen met hun eigen ervaring met kanker) klaar voor een persoonlijk gesprek, informatie en hulp. Maar vooral ook voor die menselijke kant en de mens achter kanker. Er is een team van 10 professionele aanbieders van activiteiten verbonden aan ons huis. Zij ondersteunen onze gasten door middel van samen bezig zijn.
Als toekomstige collega start je met een basiscursus om zo beter toegerust te zijn op het werk. Eenmaal aan de slag kun je rekenen op begeleiding door collegae met veel ervaring, intervisie en worden er regelmatig cursussen en lezingen aangeboden.
Je kunt onze website bezoeken voor verdere informatie: www.toonhermanshuisparkstad.nl

Is dit iets voor jou
Bekijk hier de vacatures van Toon Hermans Huis Parkstad (vacaturenummer 28876) of bezoek de website www.toonhermanshuisparkstad.nl