• groen1

  Op deze website heb ik alles gevonden over mijn rechten als vrijwilliger.

 • groen4

  Ik heb hartstikke leuk vrijwilligerswerk gevonden. Dankzij de hulp van de vrijwilligerscentrale.

 • groen2

  Wil jij net zo'n leuke maatschappelijke stage als wij? Hier vind je alle info!

 • groen33

  De cursus die ik laatst heb gevolgd heeft me echt geholpen bij mijn vrijwilligerswerk voor de sportclub.

Organisatie in de spotlights: Sensoor

/~nieuws/pics/sensoor.jpg


Sensoor
(voorheen SOS Telefonische Hulpdienst) is een landelijke organisatie waar honderden vrijwilligers 24 uur per dag bereikbaar zijn voor iedereen die behoefte heeft aan een luisterend oor en een goed gesprek. Sensoor is zeer laagdrempelig en biedt bellers  de veiligheid van gegarandeerde anonimiteit waardoor zij zich vaak vrijer voelen om hun hart te luchten.

Sensoor heeft een vestiging in Heerlen en is op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die uitdagend werk zoeken waarin het er voor een ander zijn centraal staat. Je kunt als vrijwilliger telefoongesprekken voeren, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor de chatdienst.


Wie wij zoeken

Je hebt oprecht interesse in een ander. Je probeert niet te snel te oordelen en je hebt een open houding. Je voert geen gesprekken als therapeut, maar streeft net naar een gelijkwaardig gesprek van mens tot mens.

Je staat momenteel stabiel in het leven. Er wordt jou veel toevertrouwd als vrijwilliger bij Sensoor en dat kan soms best heftig zijn. Geen gemakkelijk, maar zeker ook geen saai werk.

Je wilt jezelf graag verder ontwikkelen in de kunst van het luisteren en voeren van gesprekken.

Om een indruk te krijgen kun je op de site van Sensoor een overzicht vinden van veelbesproken thema’s of een luistertest doen.

 

Wat wij vragen

Je draait ongeveer een dienst per week van vier uur; Een dienst daarvan is ‘s nachts. Je kunt je diensten online zelf inplannen. Je werkt in onze vestiging in Heerlen, maar als je beschikt over een thuissituatie waarin gegarandeerd is dat je rustig kunt werken, mag je je diensten ook thuis draaien.

Voor je aan de slag gaat krijg je een gedegen basistraining die verplicht is. Daarnaast is er maandelijks een leerzame groeps- en trainingsbijeenkomst waar je aanwezigheid en inzet wordt verwacht.

Mede vanwege de hoge investering in training en begeleiding verwachten we dat je bereid bent om je langdurig aan Sensoor te verbinden.

 

Opleiding

Voordat je zelfstandig aan de slag gaat, krijg je een gedegen training in gespreksvoering. De Sensoortraining bestaat uit 8 trainingsdagen, verspreid over drie maanden. Parallel daaraan doe je dubbeldiensten met een ervaren vrijwilliger. Eerst luister je 3 diensten mee, daarna voer jij de gesprekken.

Als je het hele traject gevolgd hebt, krijg je een certificaat. De Sensoortraining is SPEN-gecertificeerd. Na wederzijdse instemming krijg je een contract en kun je echt volwaardig aan de slag.

 

Wat wij bieden

Naast de gratis gecertificeerde opleiding is er eens per maand een groepstraining die gericht is op het verdiepen van je kennis en het verder ontwikkelen van je vaardigheden. Daarnaast is er veel ruimte om samen met je medevrijwilligers ervaringen uit te wisselen. De groep vrijwilligers bestaat uit een gemêleerd gezelschap waarin alle leeftijdsgroepen vertegenwoordigd zijn. Je kunt rekenen op persoonlijke begeleiding en er is tijdens je dienst ten alle tijde aan achterwacht bereikbaar waarop je kunt terugvallen.

Je krijgt een onkostenvergoeding en er wordt een WA-verzekering voor je afgesloten.

Interesse?

Neem dan telefonisch contact op met Janine Dassen, 045-5719166 op dinsdags, donderdags of vrijdags tussen 9:30u. en 17.30u, of stuur een mail naar heerlen@sensoor.nl